Епилация в град Добрич

30.06.2015 Актуално

Епилацията е ефективен начин за трайно премахване на нежеланото окосмяване на различни части от тялото. Заедно с космите се премахват и техните фоликули и по този начин те не се появяват отново върху третираното място.

Съществуват два основни вида епилация, а именно – електро- и светлинна епилация.

При електроепилацията фоликулите на космите се обработват с електрически ток с ниска мощност. Тънка игла се вкарва в кожата до достигането на фоликула на косъма и се подава електрическия ток, който го унищожава. При този вид епилация не е от значение цвета на окосмяването или пигмента на кожата, както е например при лазерната епилация. Процедурата при електроепилацията е с продължителност от няколко часа, възможна е поява на белези и изгаряния по кожата след това. Третираната област става уязвима и податлива на влиянието на околната среда.

При светлинната епилация за унищожаване на фоликулите се използват светлинни лъчи. Тя се подразделя на лазерна и фотоепилация.

Лазерната епилация се заключава в използването на светлина в невидимия спектър, която прониква в кожата. При достигане на светлината до космените фоликули, тя се преобразува в топлина, което води до тяхното трайно унищожаване и невъзможност да произвеждат косми.

При фотоепилацията не се използва точно определена дължина на вълната, както е при лазерната епилация, а се използва по-широк спектър. IPL технологията дава дъзможност за индувиализиране на терапевтичните параметри чрез употреба на светлинни филтри в зависимост от цвета на кожата и космите, както и от дълбочината на космения фоликул.
Съществува  нова и много по-надеждна технология. Тази технология съчетава комбинираното действието на оптичната енергия и радиочестотните вълни, при което се получават отлични резултати  за трайното  обезкосмяване (  редукция на нежеланото окосмяване до 80 – 90% ) Радиочестотните вълни засилват абсорбцията на третираната тъкан при ниска енергия на светлината, което води до премахване и на светли косми, намаляване на болката и неприятните усещания.

 

Предимства на тази технология:

  • процедурата  е бърза и безболезнена;
  • окосмяването се премахва, независимо дали има по-светли косми;
  • разрешено е излагането на слънце, но задължително с използване на защитен крем.

 

1) Усеща ли се болка по време на процедурата?
Процедурата е абсолютно безболезнена, използва се охлаждане на третираната повърхност, което предотвратява раздразнението на кожата характерно за останалите видове епилация.

2) За кого е подходяща?
Подходяща е за всеки, който желае да се пребори с нежеланото окосмяване завинаги. Не съществуват възрастови ограничения за епилацията, но е необходима консултацията с дерматолог.

3) Кога се очакват  видими резултати?
Продължителността на процедурата е от 10 до 30 минути в зависимост от големината на третираната област. Значителна част от окосмяването се премахва, но максималният ефект се наблюдава 1-2 седмици след това.

Този вид епилацията се извършва на всеки 3, 4 седмици до постигане на желания от Вас резултат. Много важно е да отбележим, че между процедурите космите не трябва да се премахват с пинсета или кола маска, тъй като с тях се въздейства на фоликулите и ефекта от епилацията ще намалее.

Телефон за предварителни записвания – 0885 207471

За други въпроси и запитвания може да използвате e-mail: kkircheva@abv.bg