Ботокс и нови игли – за повече красота

30.06.2015 Блог

Колкото и консервативна да е медицината, все се случват нови неща, особено в частта й, която граничи с козметиката и се грижи за подобряване на външния вид.

Наскоро приключи дванадесетото издание на Международния конгрес на дерматолози и пластични хирурзи по остаряване на кожата в Париж.

Там водещи специалисти в областта са коментирали новите лазерни технолии, тенденциите в борба с целулита и оформянето на тялото.

“Въпреки големите спорове и дебати, ботоксът продължава своя възход.

Само фактът, че за последните 17 години са произведени и продадени приблизително 2 милиона флакона и са направени повече от 4 000 сериозни медицински изследвания и проучвания говори за непреставащия интерес към продукта“, коментира д-р Денкова.

В рамките на форума бе направена демонстрация по поставяне на хиалуронова киселина с титанови пластични канюли.

Революционното при тях, е че са изключително меки, пластични и заоблени накрая. Те дават предимство пред малките тънки иглички за инжектиране на хиалуроновата киселина, като са по-малко травматизиращи тъканта, намаляват болката и са по-дълги като размер.

Така те могат с едно убождане да запълнят цялата назолабиална гънка (бръчката между носа и устните), цялата устна или да оформят скула, да запълнят хлътнали очи и да повдигнат веждата.

Източник: tialoto.bg